Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΟΥ - ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΔιήμερες εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη 14 και 15 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Κτίριο «Μηχανουργείο». Σε δελτίο τύπου, αναφέρονται:
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015Ωρες προσέλευσης : 10.00π.μ.-10.30 π.μ.
Θα πραγματοποιηθούν 4 παρουσιάσεις από τις ομάδες των Αναδόχων Εθελοντών και των Εκπαιδευομένων Εκπαιδευτών του Κέντρου ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ως ακολούθως :10.30 π.μ - 11.30π.μ.- 16.00μ.μ.-17.00μ.μ.Παράλληλα το κοινό θα έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί τις δράσεις του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΦΗΣ του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος ΚΑΙ τις δράσεις που θα πραγματοποιούνται από την Υπηρεσία Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Καθημερινών Δεξιοτήτων 11.30π.μ. -16.00μ.μ..
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 18.30 θα γίνει τιμής ένεκεν η Παρουσίαση του έργου του τυφλού γλύπτη ΠΕΤΡΟΥ ΡΟΥΚΟΥΤΑΚΗ.


Παρουσίαση της Εταιρείας SCFYScienceforYou σχετικά με τις εφαρμογές για Παιχνίδια για τυφλά παιδιά (LEAP), Λύση για μαθητές/τριες με σοβαρά προβλήματα όρασης (ΙCStudy) και εφαρμογή Smartphone για άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης (ICSee).
Παρουσίασητουέργουτης International Federation of Guide Dogs απότονDr. Bob Proesmans, IGDF Development Committee member
Παρουσίαση του έργου του Κέντρου Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και η επίσημη παράδοση των 2 Σκύλων Οδηγών IRMA και VICTORIA σε 2 άτομα με προβλήματα όρασης. Η τελετή παράδοσης των Σκύλων Οδηγών είναι πολύ σημαντική και δικαιώνει τους στόχους του Κέντρου!!
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015Ωρες προσέλευσης : 10.00 π.μ.- 10.30π.μ.
Θα πραγματοποιηθούν 4 παρουσιάσεις από τις ομάδες των Αναδόχων Εθελοντών και των Εκπαιδευομένων Εκπαιδευτών του Κέντρου ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ως ακολούθως :10.30 π.μ. 11.30π.μ. 16.00μ.μ. και 17.00μ.μ.Παράλληλα το κοινό θα έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί τις δράσεις του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΦΗΣ του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος ΚΑΙ τις δράσεις που θα πραγματοποιούνται από την Υπηρεσία Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Καθημερινών Δεξιοτήτων 11.30π.μ. -16.00μ.μ..
Στις 17.45 μ.μ. θα γίνει Παρουσίαση της εκστρατείας FreeMobility (για τον εμποδισμό πρόσβασης στην πόλη) από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY
Στις 18.30 μ.μ. Οι εκδηλώσεις θα τελειώσουν με την Παρουσίαση της Ομάδας Παραδοσιακών Χορών του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος-Εταίρου του Κέντρου ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Για ΜΙΚΡΟΥΣ και ΜΕΓΑΛΟΥΣ πολλές Εκπλήξεις από τους «ΧΑΧΑΝΟΥΛΗΔΕΣ» - FACEPAINTING – ΜΠΑΛΟΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ και πολλά άλλα!!
Εκθεση έργων του τυφλού γλύπτη ΠΕΤΡΟΥ ΡΟΥΚΟΥΤΑΚΗ, του Ανθρώπου που δίδασκε τα παιδιά με προβλήματα όρασης στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και του Ανθρώπου που δημιούργησε το Εργαστήρι Κεραμικής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.Ψηλαφίζοντας την τέχνη με την ΑΦΗ την ανακαλύπτουμε με έναν άλλο πιο ουσιαστικό τρόπο!!
Έκθεση Φωτογραφίας του ΠΑΝΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΗ: Βήματα Ελευθερίας Η κίνησή μου με τον Σκύλο Οδηγό μου και το λευκό μπαστούνι.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Διασκεδάζουμε μαθαίνοντας για την Αναπηρία της Τύφλωσης και την σημασία του Σκύλου Οδηγού στην καθημερινότητα ενός ατόμου με πρόβλημα όρασης!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου