Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Μήνυμα Απόστολου Μιχόπουλου για τα απότελέσματα των εκλογών της Ε.Κ.Ε. 19 Απριλίου 2015


Γλυφάδα, 20/4/2015


Ανοιχτή Επιστολή
Προς τα Απερχόμενα Μέλη
και τα Νεοεκλεχθέντα Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε.


ΞEΚΙΝΩ εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου σε όσους με ψήφισαν και πίστεψαν σε μένα και τις θέσεις μου. Υπόσχομαι σε αυτούς, αλλά και τιμώντας και όσους δεν με ψηφίσαν, ότι από  το μετερίζι που θα μου ορίσει η πλειοψηφία του Δ.Σ. θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο, έναν αγώνα τίμιο, προσωπικό και υπεύθυνο.
Δεν αφήνω ασχολίαστο το γεγονός οτι το νέο Δ.Σ. εκλέχθηκε από το 17% των εγγεγραμμένων Κτηνιάτρων. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια ήττα για τον κλάδο και ειλικρινά με λυπεί. Οφείλουμε να παλέψουμε για την ενεργό δράση ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των συναδέλφων μας, για γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, γιατί μόνο έτσι θα οδηγηθούμε σε σύνθεση και όχι σε αποσύνθεση, ώστε χωρίς γλυκασμούς και ηχηρότητα να αναδιατάξουμε τις θέσεις μας από τα θεμέλιά μας.
Ο ανηφορικός δρόμος που ανοίγεται για όλους μαζί , η αγωνία καθώς και ο αγώνας  είναι μεγάλοι ηθικοί Παιδαγωγοί, γιατί θα καταδείξει για τον καθένα από μας τον εσώτατο πυρήνα μας, όπου βρίσκεται ο πιο γνήσιος εαυτός μας. Κι επειδή "είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε Ελεύθεροι"   έχουμε και την ευθύνη των πράξεών μας. Μια ευθύνη που δεν μπορεί και δεν πρέπει ποτέ σε ξένους να μετατοπίζεται  ώμους.
Ως προς τους ισχυρισμούς και οδηγίες περί ορθής χρήσης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, που - προς έκπληξή μου- αποτελούν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρωτοτυπία, καθώς οι προτροπές περί αυτό - ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ κρίνονται άτοπες και παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Χρέος μας, ως επιστήμονες, είναι να είμαστε καθημερινά σύμμετροι όχι με την πλάνη και την υποκρισία, αλλά με την αλήθεια και την εντιμότητα. Η αλήθεια που γίνεται ευρέως γνωστή και την ενστερνίζονται όλοι, μας φυλάει από τη διολίσθηση στο Ηθικό Χάος. Αν ο μόνος μας σκοπός ήταν να προστατεύσουμε τα νιτερέσα μας κι όχι να ξεκλειδώσουμε το κατώγι της Ιστορίας μας και να φέρουμε στο Φως τους "Όφεις" που είναι κλεισμένοι μέσα, θα έπρεπε να τα καλύπταμε όλα με μια ένοχη σιωπή.

Τα λόγια όλων μας οφείλουμε να είναι κρυστάλλινα και καθαρά, σαν τα μάτια μας, κι όχι να ξεπροβάλλουν (σαν τους χρησμούς της Πυθίας) μέσα από σκοτεινούς θαλάμους για λίγους και εκλεκτούς.

Παραδειγματικά αναφέρω την ιστοσελίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, η οποία με περίσσια γενναιότητα, τον Οκτώβρη του 2014, φιλοξενούσε (και ακόμα φιλοξενεί) επιστολή - κόλαφο του Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Σάββα Θ. Τουμανίδη, ο οποίος στηλίτευε την διεξαγωγή των εκλογών της Εταιρίας αυτής και καταδίκαζε την κατάπτωση της εκλογικής διαδικασίας.
Το κύρος και η αξιοπρέπειά μας διαφυλάσσονται όχι με κεκλεισμένων των θυρών ανταλλαγή απόψεων, αλλά με κινήσεις και θέσεις που αποδεικνύουν ότι δεν διαθέτουμε το μυαλό της νεροχελώνας... Αν τίποτε από αυτά δεν σας συγκινεί και δεν σας αγχώνει, αγαπητοί μου, τότε να μην αναρωτιέστε γιατί το επάγγελμα του Κτηνιάτρου εμφανίζει ισοηλεκτρική γραμμή στο μόνιτορ...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ DVM
ΝΕΟΕΚΛΕΧΘΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Κ.Ε 19/4/15


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.