Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

24 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων στα ζώα




Η συγκεκριμένη ημέρα διοργανώνεται από την Animal Aid και φέρει την αιγίδα του ΟΗΕ. Αποτελεί ημέρα μνήμης για τα εκατομμύρια πειραματόζωα, που υποφέρουν και χάνονται κάθε χρόνο στο όνομα της επιστήμης και για το «καλό» της ανθρωπότητας.
Πειραματόζωα συνήθως γίνονται: τα κουνέλια, οι αρουραίοι, τα ποντίκια, τα γουρούνια, οι γάτες, οι σκύλοι και οι πίθηκοι. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε επιστημονικά εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθεί σε αυτά η τοξικότητα νέων φαρμάκων, η επίδραση των τοξικών και των χημικών ουσιών στην ανθρώπινη αναπαραγωγή, η πρόκληση αλλεργιών, δερματικών προβλημάτων, καρκίνου κ.ά.
Τα πειραματόζωα χρησιμοποιούνται συνήθως για να γίνουν δοκιμές για κάθε νέο φάρμακο, καλλυντικό και χημική ή οπλική δοκιμή. Τα πειραματόζωα κατά την διαδικασία στην οποία υποβάλλονται αρχικά βασανίζονται και στη συνέχεια θανατώνονται εις «το όνομα της επιστήμης», ενώ υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι για τον ίδιο σκοπό, οι οποίες δεν απαιτούν την αφαίρεση ζωής από κάποιον έμβιο οργανισμό.
Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι: 
– 13 εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και σκοτώνονται κάθε χρόνο στα Ευρωπαϊκά εργαστήρια.
– πάνω από 25 εκατομμύρια σπονδυλωτά ζώα χρησιμοποιούνται σε πειράματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μετά την ολοκλήρωση των πειραμάτων, ουσιαστικά όλα τα ζώα, που έχουν επιζήσει της έρευνας, σκοτώνονται.
Μερικά παραδείγματα των τεστ που γίνονται σε ζώα είναι τα εξής:
Τεστ ευαισθησίας των ματιών
- Δερματολογικά τεστ
- Τεστ θανατηφόρας δόσης


Read more: http://www.neolaia.gr/2015/04/23/24-apriliou-pagkosmia-imera-katargisis-twn-peiramatwn-sta-zwa/#ixzz3YDL5pPgk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.