Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Σημάδια ότι ο σκύλος σας έχει προσβληθεί από ψύλλους

 Ενώ οι ψύλλοι είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να τους διακρίνουμε με γυμνό μάτι, είναι εύκολο να παραβλέψουμε τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος μας έχει προσβληθεί από ψύλλους.

1. Ξύσιμο και δάγκωμα
Αν ο σκύλος σας ξύνεται και/ή δαγκώνει τον εαυτό του διαρκώς. Τότε ίσως να έχει ψύλλους. Μην υποθέσετε ότι είναι εποχή αλλεργιών ή φαγούρα. Πάντα να ελέγχετε για να είστε σίγουροι.

2. Περιττώματα ψύλλων
Τα περιττώματα μοιάζουν με μαύρες ή κόκκινες κηλίδες. Συνήθως, προσβάλουν την περιοχή της κοιλιάς του σκύλου σας, αλλά και στη βάση της ουράς. Αν ο σκύλος σας ξύνεται συνεχώς, τότε αυτές οι κηλίδες δεν είναι βρωμιά.

3. Κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα
Οι σκύλοι που είναι αλλεργικοί στους ψύλλους ή δαγκώνουν σημεία του σώματός τους και έχουν έντονο κνησμό, εμφανίζουν κόκκινο ερεθισμένο δέρμα. Έτσι, αν δείτε αυτά τα συμπτώματα, ελέγξτε το σκύλο σας για τυχόν προσβολή από ψύλλους

4. Προνύμφες ψύλλων
Ακόμα πιο δύσκολο να εντοπίσετε είναι οι προνύμφες των ψύλλων, οι οποίες έχουν λευκό χρώμα και 3-5,2mm μήκος.

5. Τσιμπήματα σε εσάς
Πιάνετε τον εαυτό σας να ξύνεται διαρκώς; Κοιτάξτε προσεχτικά. Αν παρατηρήσετε κόκκινα σημάδια πάνω σας, τότε υπάρχουν πιθανότητες να υπάρχουν ψύλλοι στο σπίτι σας, στο κρεβάτι σας και κατ’ επέκταση στο σκύλο σας.

TheDogSpace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.