Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Γιατί πρέπει να κάνουμε μασάζ στους σκύλους μας;

Αν κάποτε σας έκαναν μασάζ, τότε σίγουρα θα γνωρίζετε πόσο υπέροχα νιώσατε. Το ίδιο νιώθουν και τα σκυλάκια μας. Παρακάτω παρουσιάζονται 5 λόγοι που εξηγούν γιατί πρέπει να κάνετε στο σκύλο σας μασάζ!
Γιατί πρέπει να κάνουμε μασάζ στους σκύλους μας; 
1. Μειώνει το άγχος
Είναι αποδεδειγμένο πως το μασάζ αποβάλλει το άγχος. Αν ο τετράποδος φίλος σας φαίνεται να είναι αγχωμένος ή φοβισμένος με κάτι, τότε ένα μασάζ το βράδυ θα τον βοηθήσει να χαλαρώσει.

2. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
Το μασάζ στους μύες βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που ωφελεί ολόκληρο σώμα του. Η αυξημένη κυκλοφορία βοηθά στην επανόρθωση των μυών μετά από άσκηση, όπως επίσης συμβάλλει και σε παθήσεις όπως είναι η αρθρίτιδα. 

3. Βελτιώνει τη σχέση σας μαζί του
Το μασάζ είναι ένας υπέροχος τρόπος για να χτίσετε και να δυναμώσετε τη σχέση με το σκύλο σας. Ξεκινήστε αρχικά με αργά βήματα, διότι μπορεί να του φανεί κάτι ξένο. Μόλις ο σκύλος σας καταλάβει πόσο καλά αισθάνεται με το μασάζ, θα ανυπομονεί να έρθει η επόμενη στιγμή που θα του το ξανά κάνετε. Είναι μία διαδικασία με την οποία καθιερώνεται δεσμός μεταξύ του ιδιοκτήτη και του νέου μέλους της οικογένειας ή δυναμώνει την ήδη υπάρχουσα σχέση που έχετε με τον πιο πιστό σας φίλο.

4. Βοηθά στην εύρεση τραυμάτων ή άλλων προβλημάτων
Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του μασάζ είναι ότι σας επιτρέπει να ψηλαφήσετε οποιαδήποτε αλλαγή έχει συμβεί στο σώμα του σκύλου σας. Αν έχει κάποιο ασυνήθιστο πρήξιμο, οίδημα ή η μυϊκή συνοχή διαφέρει από άλλες φορές, τότε γρήγορα θα το αντιληφθείτε, αφού μέσω της διαδικασίας του μασάζ γνωρίζετε κάθε σημείο του σώματός του πολύ καλά. Επίσης, δεν είναι καθόλου απίθανο να εντοπιστεί εγκαίρως μέσω του μασάζ, κάποιος όγκος. Ποτέ δεν ξέρετε! Η περιποίηση μπορεί να σώσει τη ζωή του τετράποδου φίλου σας.

5. Ανακουφίζει από τον πόνο
Τέλος, το μασάζ είναι ένας από τους πιο ιδανικούς τρόπους για να ανακουφιστεί το σκυλάκι σας από τον πόνο. Μετά από άσκηση, ο σκύλος σας μπορεί να δει το μασάζ ως κάτι πολύ χαλαρωτικό, όπως επίσης με τον ίδιο τρόπο θα το δει και ένα σκυλάκι με αρθρίτιδα. Αν ωστόσο αναρρώνει από κάποιον τραυματισμό, τότε ο κτηνίατρος σας, μπορεί να σας δείξει κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις και τεχνικές του μασάζ για να συμβάλλετε στην ταχύτατη ανάρρωση. 

TheDogSpace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.